Πρόσβαση στο νησί με το αεροπλάνο

λέρος

Πρόσβαση στο νησί με το αεροπλάνο

Εάν έχετε πάρει απόφαση να επισκεφθείτε το όμορφο νησί μας, τότε οι επιλογές σας είναι δύο : Είτε ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Περαία είτε με αεροπορικά εισιτήρια από το αεροδρόμιο των Αθηνών!

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση το αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο, οπότε σ’αυτό θα δούμε την αεροπορική μεταφορά και πως μπορείτε να κλείσετε τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια!

Εταιρείες που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα – Λέρος

Το δρομολόγιο πραγματοποιείτε από την εταιρεία Olympic Air (πρώην Ολυμπιακές αερογραμμές). Συνήθως γίνεται με αεροσκάφη Dash 8 – τα γνωστά ελικοφόρα! Η πτήση διαρκεί περίπου 50 λεπτά και υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια.

 

Τι μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας στην Λέρο

Ως γνωστόν, στα αεροπορικά ταξίδια υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί σχετικά με τα πράγματα που μπορείτε να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Ειδικά όταν πρόκειται για ημέρες διακοπών, θα θέλετε σίγουρα να έχετε αρκετά πράγματα μαζί σας έτσι ώστε να είστε «σίγουροι». Τι επιτρέπετε όμως να έχετε στο αεροπλάνο;

Ανάλογα τον τύπο του εισιτηρίου που θα κλείσετε(economy.business,κτλ) θα ενημερωθείτε και για τα αντίστοιχα κιλά που μπορείτε να έχετε στη βαλίτσα σας. Συνήθως τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια της Olympic Air επιτρέπουν μια χειραποσκευή έως 8kg και μια μικρή τσάντα(π.χ. τσάντα λαπτοπ,φωτογραφικής,κτλ).

Εάν ταξιδεύετε business class, τα όρια είναι μεγαλύτερα και φτάνουν τα 10kg για την χειραποσκευή και μαζί μια αποσκευή έως 20kg. Καλό είναι βέβαια όλα αυτά να τα επιβεβαιώσετε με την αεροπορική σας εταιρεία καθώς μπορεί να αλλάξουν.

Τα αντικείμενα που απαγορεύονται να έχετε στη χειραποσκευή είναι μαχαίρια, υγρά μεγαλύτερα από 100ml ή 1λίτρο στο σύνολό τους, εύφλεκτα υλικά,κ.α. Έναν πλήρη οδηγό σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://www.travelo.gr/ti-epitrepetai-na-exw-sto-aeroplano/

Οδηγός κράτησης εισιτηρίων

Η κράτηση των αεροπορικών πάντα είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα σε ένα ταξίδι. Όμως με τις σωστές κινήσεις μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια εύκολα και οικονομικά έτσι ώστε να επισκεφθείτε την αγαπημένη σας Λέρο όποια στιγμή εσείς το επιθυμήσετε!

Αεροπορικά εισιτήρια προσφέρουν τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και τα διάφορα πρακτορεία. Οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες και αυτό που πρέπει να επιλέξετε είναι οι εξτρά υπηρεσίες καθώς και η υποστήριξη σε οτιδήποτε θέμα χρειαστείτε.

Στην Ελλάδα οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται μέσα από την airtickets – το νο1 ταξιδιωτικό γραφείο στη χώρα μας αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη. Τα αεροπορικά εισιτήρια airtickets εκδίδονται άμεσα, σε ζωντανό χρόνο ενώ μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια για όλο τον κόσμο – τόσο για πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για οπουδήποτε θέλετε να πάτε.

Τα αεροπορικά airtickets μπορείτε να τα βρείτε online στην διεύθυνση https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/

Σας περιμένουμε στη Λέρο!

Δεν είναι ψέμα ότι η Λέρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά μας. Με καταπληκτικές παραλίες και ένα εξαιρετικό κλίμα, σας υποδέχεται θερμά όλο τον χρόνο. Σας προτείνουμε τη μετάβαση με αεροπλάνο καθώς είναι πιο ξεκούραση και εξοικονομείτε αρκετές ώρες από το ταξίδι σας! Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας και σας περιμένουμε για μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς!

 

Leave a Reply