Πως να ταξιδεύετε οικονομικά

Πως να ταξιδεύετε οικονομικά

Τα οικονομικά ταξίδια είναι σίγουρα κάτι που επιθυμεί ολοένα και περισσότερος κόσμος. Πως όμως μπορείτε να ταξιδεύετε οικονομικά; Πως μπορείτε να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και οικονομική διαμονή σε ξενοδοχεία; Εδώ θα προσπαθήσω, μέσα από τις δικές μου εμπειρίες, να σας μεταφέρω τα καλύτερα tips για να βρίσκετε φθηνές εκδρομές και αεροπορικά εισητήρια!

 

Νο1 συμβουλή: Προγραμματιστείτε

Ο προγραμματισμός είναι η νο1 συμβουλή που θα σας δώσω. Εαν τρέχετε τελευταία στιγμή να κλείσετε την εκδρομή σας και τα αεροπορικά εισιτήρια, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα πληρώσετε ακριβά και ίσως να μην βρείτε αυτό που ακριβώς ψάχνετε και να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν αφήνουμε την αναζήτηση και το κλείσιμο για τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο την τελευταία στιγμή. Οπότε η καλύτερη συμβουλή που σας δίνω είναι να αρχίσετε την αναζήτηση για το ταξίδι σας, τουλάχιστον 3 με 4 μήνες πριν την αναχώρηση. Εαν πρόκειται και για υπερατλαντικό ταξίδι, τότε ίσως να χρειαστεί ακόμα και ένα εξάμηνο ο σωστός προγραμματισμός έτσι ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες για εσάς, οικονομικές, τιμές.

 

Νο2 συμβουλή: Συμβουλευτείτε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες – και πολύ καλές Ελληνικές – που σας προσφέρουν ταξιδιωτικούς οδηγούς καθώς και προτάσεις για φθηνή μετακίνηση είτε με αεροπορικά εισιτήρια είτε με ακτοπλοϊκά καθώς και οικονομική διαμονή, στο μέρος που θα επισκεφθείτε. Μια τέτοια ιστοσελίδα με πολύ καλούς οδηγούς για πολλά Ελληνικά αλλά και ξένα δημοφιλή μέρη καθώς και προτάσεις για αεροπορικά εισιτήρια είναι το Travelo . Εκεί μπορείτε να βρείτε φθηνές προτάσεις διακοπών, αεροπορικά εισητήρια καθώς και οδηγούς. Την συγκεκριμένη ιστοσελίδα την συμβουλεύομαι πάντα πριν κάνω την οποιαδήποτε κράτηση για το ταξίδι μου.

 

Νο3 συμβουλή: Μείνετε πάντα στην αναζήτηση του ίντερνετ

Μείνετε στην αναζήτηση μόνο του διαδικτύου. Στα «παραδοσιακά» ταξιδιωτικά γραφεία είναι σίγουρο ότι δεν θα βρείτε τις πολύ καλές τιμές που προσφέρουν τα διαδικτυακά γραφεία κι αυτό για πολλούς λόγους. Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία του διαδικτύου δεν έχουν πολλά έξοδα, οπότε προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές για ταξιδιωτικά πακέτα και αεροπορικά εισιτήρια, έναντι των παραδοσιακών γραφείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται σχεδόν πάντα τις πιο φθηνές τιμές online.

 

Νο4 συμβουλή: Κοιτάτε όλες τις επιλογές

Όταν έχετε αποφασίσει τον προορισμό σας, η επιλογή για να φτάσετε εκεί σίγουρα δεν είναι μόνο μια. Είτε πρόκειται για μετάβαση με το αεροπλάνο και αεροπορικά εισιτήρια είτε για μετάβαση μέσω τρένου ή πλοίου, ίσως να υπάρχει παραπάνω από μια διαδρομή που αξίζει να μελετήσετε μήπως βρείτε έτσι την πιο φθηνή. Για παράδειγμα εαν θέλετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι Αθήνα-Ρώμη, υπάρχουν αρκετές απευθείας πτήσεις. Όμως το κόστος σε όλες τις εταιρείες μπορείτε να είναι πολύ πιο αυξημένο αντί ενός δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Ρώμη. Έτσι μπορείτε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας ως Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ρώμη και να εξοικονομήστε αρκετά χρήματα στα μεταφορικά σας έξοδα, στη περίπτωσή μας στα αεροπορικά εισιτήρια.

 

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια καθώς μερικά αεροδρόμια έχουν μικρότερα τέλη έναντι άλλων κι έτσι οι τιμές στα αεροπορικά είναι αρκετά χαμηλότερες!

Leave a Reply